VragenWaarom zijn Yankee candles zo populair

Yankee Candle is een van de grootste (zo niet de grootste) namen in kaarsen wereld. Dit komt door hun brede scala aan geuren en kaarsensoorten. Daarom is er een geurkaars voor alle verschillende soorten kaarsliefhebbers. Niet alleen dit, maar Yankee heeft een reputatie voor kwaliteit in de kaarsen die ze produceren en ze vinken enkele belangrijke vakjes aan voor kaarsenliefhebbers. Hieronder leggen wij uit waar jij op moet letten tijdens het kopen van een Yankee candle.

De belangrijkste redenen waarom Yankee candles zo populair zijn, zijn:

  • Langdurige / goede brandtijd
  • Mooie en gevarieerde geuren, met seizoensgebonden opties
  • Zijn geurkaarsen van goede kwaliteit

Yankee zorgt ervoor dat ze ingrediënten van goede kwaliteit selecteren voor hun kaarsen, en dat ze hoogwaardige wax en natuurlijke vezelpitten gebruiken. Zo weet u zeker dat u een kaars heeft die u niet in de steek laat. De geursterkte van een kaars is een persoonlijke voorkeur en het is normaal dat dezelfde kaars negatieve recensies krijgt omdat hij zowel te sterk als te zwak is. Het is dus belangrijk om naar uw eigen ervaring te kijken met welke kaarsen u lekker vindt. Om u te helpen met u keuze hebben wij ook een top 10 lijst gemaakt de beste yankee candles van dit moment.


VEELGESTELDE VRAGENYankee Candle


Wat zijn de brandtijden van de verschillende kaarsen?

Zijn de geuren gemaakt met parfumolie?
Nee, de geuren van Yankee Candle zijn gemaakt met 100% zuivere etherische oliën. Dit zorgt voor een schone verbranding en een goede geursterkte.

Welke soort was gebruikt Yankee Candle?
- Yankee Candle gebruikt de zuiverste soort parrafine welke zorgt voor een schone en consistente verbranding en geurverspreiding.

Gebruikt Yankee Candle lood in haar lonten?
- Nee. De lonten van Yankee Candle kaarsen zijn gemaakt van 100% katoen en bevatten geen lood.

Je leest wel eens dat geurkaarsen slecht zijn voor de gezondheid. Is dat bij Yankee Candle ook zo?
- Nee, absoluut niet. Zowel Amerikaanse overheidsinstanties als de British Candle Association waarbij de kaarsen van Yankee Candle zijn getest op meer dan 300 toxische stoffen. De uitkomst is dat alle geregistreerde waarden ruim onder de meest restrictieve normen blijven en dus als zeer veilig kunnen worden beschouwd.

Bevatten Yankee Candle kaarsen Benzeen of Tolueen?
- Nee, Yankee Candle kaarsen bevatten geen Benzeen of Tolueen. Deze stoffen komen ook niet vrij bij de verbranding.

Zijn Yankee Candle kaarsen schadelijk voor huisdieren?
- Nee, de kaarsen van Yankee Candle zijn onschadelijk voor huisdieren. Wij raden wel aan om de kaarsen buiten bereik van huisdieren te gebruiken, zodat zij zich niet kunnen verwonden aan de vlam.

Worden de geurstoffen in de Yankee Candle kaarsen getest op dieren?
- Absoluut niet. Zowel Yankee Candle als US Candles zijn fel tegen het gebruik van dierproeven en zullen dit nooit ondersteunen.

Zijn de Yankee Candle kaarsen geschikt voor veganisten?
- De Large, Medium en Small Jars, Votives, Tarts en Samplers zijn geschikt voor veganisten. De Large, Medium en Small Pillars zijn niet geschikt voor veganisten door het gebruik van bijenwas.

WoodWick

Branduren van uw WoodWick geurkaars

Als u rekening houdt met bovenstaande tips, heeft u WoodWick kaars een optimale brandduur. Deze verschilt per formaat. De branduren van een Large kaars zijn 130-140 uur, die van een Medium kaars 60-70 uur, voor een Mini kaars is dit 20-25 uur, een Ellipse kaars gaat zo’n 50-60 uur mee en een Petite formaat zo’n 8-10 uur. Uiteraard kunt u uw voorraad WoodWick kaarsen altijd in Bredevoort te Gelderland of via de webshop weer aanvullen.


Waar zijn de WoodWick kaarsen van gemaakt?
- De kaarsen van WoodWick zijn gemaakt van 100% zuivere en plantaardige soja, 100% zuivere etherische oliën, houten lonten (cedarhout) en gerecycled glas. De doppen zijn eveneens gemaakt van cedarhout.

Is het hout dat gebruikt wordt voor de WoodWick kaarsen op een juiste manier verkregen?
- Absoluut. Het hout dat wordt gebruikt in de producten van WoodWick wordt verkregen uit bossen die in eigen beheer van WoodWick USA worden onderhouden. Hierbij zorgen ze ervoor dat het bos op een ecologisch verantwoorde manier in stand wordt gehouden.

Zijn de WoodWick kaarsen geschikt voor veganisten?
- Ja, de WoodWick kaarsen zijn geschikt voor veganisten.

Worden de geuroliën in WoodWick kaarsen getest op dieren?
- Absoluut niet. Zowel WoodWick als US Candles zijn fel tegen het gebruik van dierproeven en zullen dit nooit ondersteunen.Tapparfum

Blijft Tapparfum lang hangen?
-  Het is afhankelijk van de zuurtegraad van je huid en de eigenschappen van de parfum hoelang deze blijft hangen. In de meeste gevallen hebben de geuren met een hoog sillage ook aan langere duurzaamheid.

Hoe kan ik het beste de parfum bewaren?
- Parfum kan je het beste op een donkere, koele plek bewaren. Een kelder of koelkast zijn perfect plaatsen om de houdbaarheid van je parfum te verlengen. Mocht je je parfum liever ergens anders bewaren, zorg dan in ieder geval dat het niet rechtstreeks in de zon staat. Hierdoor gaat een parfum sneller oxideren.
KAN IK ONBEPERKT GEUREN TESTEN?
- Je neus is na een aantal geuren verzadigd. Daarom raden wij aan om ongeveer drie geuren per keer te ruiken waardoor je, je reukzin scherp houdt.
HOE KAN IK ER VOOR ZORGEN DAT IK DE VOLGENDE GEUR DIE IK WIL TESTEN WEER KAN RUIKEN?
- Koffiebonen kunnen er voor zorgen dat je reukzin weer geneutraliseerd is. Ook kan het helpen om water te drinken.
HOE KAN IK HET BESTE PARFUM TESTEN?
- Wij adviseren om eerst te ruiken op een geurstrookje en je favoriete geur daarna uitproberen op je huid. De beste manier om een parfum te testen is namelijk op je huid.
HOE ZORG IK ERVOOR DAT MIJN PARFUM LANGER 'GOED' BLIJFT?
- Parfum heeft een verouderingsproces. Dit blijft constant doorgaan en kan versneld of vertraagd worden. Om je parfum zolang mogelijk goed te houden, kan je dit het beste bewaren op een koele donkere plek.

Je hebt problemen aan je WoodWick kaars, wat nu?

Hier zijn een aantal tips voor het gebruik van één van de vele WoodWick kaarsen:
– Laat de kaars altijd tenminste 2 uur branden. Voor de meest ideale geurverspreiding en het beste pool* resultaat laat je de kaarsen 3 tot 4 uur branden of in ieder geval tot de bovenste laag van de kaars van rand tot rand gesmolten is. Maak de kaars niet uit voordat de bovenste laag volledig gesmolten is.
* Pool/Poolen: Is het volledig vloeibaar worden van de bovenste laag van de sojawax. Bij een correcte wijze van het branden van de kaars zal die bovenste laag dus volledig vloeibaar worden. Brandt de kaars tekort, dan zal er een rand van niet gesmolten sojawax tegen het glas blijven zitten.
– Het is belangrijk om de houten lont niet te lang te laten. Zorg er dus voor dat de lont altijd 0,5 cm boven de soja uitsteekt voordat je deze aansteekt. Dit zal zorgen voor een optimale verbranding en dat komt de brandduur weer ten goede. (LET OP! De lont van het HearthWick Ellipse model hoeft niet getrimd te worden)
– Hoe trim je dan een WoodWick lont? Simpel.. Laat de soja volledig stollen en gebruik je vinger om het gebrande deel van de houten lont af te breken. Herhaal dit tot de gewenste lengte, zonder al teveel kracht te zetten dat de kern van de lont breekt of rond gedraaid wordt. Belangrijk is om niet te vergeten om de restjes lont uit de kaars te halen. Doe je dat niet, dan is er een grote kans dat deze restjes in een later stadium mee gaan branden en je dus meerdere vlammen hebt in de kaars. Gevolg is dat de kaars dan een enorme vlam geeft en te heet wordt met alle gevolgen van dien.
– Voorkom dat een kaars gaat tunnelen**. Dit doet zich voor bij een kaars die niet lang genoeg heeft gebrand. Als dit voorkomt kun je dit eenvoudig oplossen door de kaars minimaal 3 uur te laten branden, hierdoor gaat de kaars poolen en is het probleem opgelost. Mogelijk kan de lont hierdoor ‘kopje onder’ gaan. Enige oplossing is om dan wat van de gesmolten wax uit de kaars te halen, voordat je deze weer aansteekt.
** Tunnelen: Dit gebeurt wanneer de kaars niet correct wordt gebrand. De lont zal naar beneden branden en een soort tunnnel maken in de sojawas. Er blijft dus een vaste ring van soja aan de rand kleven.
– Heb je de kaars uitgeblazen en is de sojawas afgekoeld en gestold, plaats dan de deksel pas weer op de kaars.
– Zet de brandende kaars op een onderzetter (hier kun je eventueel de deksel voor gebruiken). Hiermee voorkom je dat de ondergrond te heet wordt en kan beschadigen.
Als je de bovenstaande gebruiksaanwijzing WoodWick kaarsen volgt zul je lang en veel plezier van je WoodWick geurkaars beleven.Gebruiksaanwijzing WoodWick kaarsen

Om zo lang mogelijk van uw WoodWick kaars te kunnen genieten, is het belangrijk om bij het branden van uw geurkaars met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het belangrijk om de kaars altijd minstens 2 uur te laten branden en deze niet uit te maken voordat de bovenste laag volledig gesmolten is. Wanneer u dit niet doet, zal er een rand ongesmolten sojawas tegen het glas blijven zitten. Voor een optimale verbranding is het belangrijk het houten lont niet te lang te laten. Het lont kun je makkelijker korter maken door het voorzichtig af te breken als de WoodWick kaars volledig gesmolten is.

Het bijgeleverde deksel van cederhout kunt u tevens gebruiken als onderzetter voor de geurkaars. Hiermee voorkomt u dat de ondergrond te heet wordt en beschadigd. Wanneer u het deksel terug op de kaars wil plaatsen, dient u te wachten tot de was volledig afgekoeld en gestold is.

Meer informatie over het gebruik van onze WoodWick kaarsen vindt u hier